Академичното ръководство, доц. д-р Павлина Наскова от катедра Растениевъдство и Студентски

...
Академичното ръководство, доц. д-р Павлина Наскова от катедра Растениевъдство и Студентски
Коментари Харесай

Юбилейно залесяване „60 дръвчета за 60 години ТУ-Варна“ в Седмицата на гората

Академичното управление, доцент доктор Павлина Наскова от катедра „ Растениевъдство ” и Студентски съвет на ТУ-Варна залесиха повърхност в Държавен горски разсадник " Малка Чайка " с 60 фиданки от сребролистна липа на 8 април 2022 година

Ректорът на Технически университет – Варна проф. доктор инж. Венцислав Вълчев засади първото дръвче и го посвети на 60 годишния празник на университета с увереността, че посадения масив носи мощна сила и ще остане за идните генерации. Той изрече благодарността си към сътрудниците от Държавно горско стопанство – Варна и по-конкретно към инж. Ганка Димитрова, шеф на стопанството, инж. Владислав Георгиев, зам.-директор и господин Милен Стоянов, началник на разсадника, които предоставиха дръвчетата безплатно.  

Лесовъдите обясниха на студентите смисъла на горите и проведените залесявания и подариха за засаждане в двора на Технически университет – Варна млади дръвчета от червен дъб. Инициативата е първата от поредност събития, свързани с честването на университетския празник на университета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР